Azithromycin mot Klamydia

Azithromycin-500mg-mot-klamydiaAzithromycin är en effektiv behandling av Klamydia. Behandlingen vi erbjuder tas i en enkel engångsdos (två tabletter á 500mg) tryggt och säkert.

xul-arrw.png.pagespeed.ic.7UyyiltjH0  Säker engångskur mot Klamydia
xul-arrw.png.pagespeed.ic.7UyyiltjH0  Fri expressleverans i hela Sverige
xul-arrw.png.pagespeed.ic.7UyyiltjH0  Recept utskrivet av en legitimerad EU-läkare

klarna_apoteko24

Vad är Azithromycin?

Azithromycin är ett antibiotika för behandling av Klamydia.

Hur fungerar Azithromycin?

Azithromycin förstör de bakterier som är ansvariga för att ha orsakat klamydia, genom att hindra bakterierna att producera proteiner som de behöver för att överleva.

Dessutom används Azithromycin för att behandla andra bakteriella infektioner såsom bröst, hals och näsa infektioner (som bronkit, halsfluss och lunginflammation), öroninfektioner och hud eller mjukdelsinfektioner (såsom abscesser).

Hur effektiv är Azithromycin vid behandling av klamydia?

Eftersom Azithromycin förstör bakterierna som orsakar klamydia är läkemedlet mycket effektivt. De flesta studier visar Azithromycin kan vara 95% effektivt vid behandling av klamydia. Detta är dock bara om du tar medicinen på rätt sätt och undviker oskyddat sex under behandlingen.

Hur vet jag om jag har klamydia?

Omkring 50% av män och 70% av kvinnorna upplever inte några symptom alls. Även de symtom som kan upplevas, till exempel flytningar från penis, vagina eller anus, sveda när man kissar. Därför är det viktigt att testa dig för klamydia efter oskyddat sex, särskilt om du har haft sex med många eller med en ny partner.

Kan jag fortfarande ha samlag under behandling?

Helst bör du vänta tills din Klamydia har botats. Men om du vill ha samlag medan du genomgår behandling för klamydia är det viktigt din partner förstår riskerna. Du måste använda kondom för att undvika att överföra Klamydia till din partner. Om du misstänker en kondom har gått sönder, se till att din partner gör ett klamydiatest.

Vilka använder Azithromycin?

Vem som helst, man eller kvinna, som har klamydia och har genomgått en konsultation med en läkare på Apoteko24 (121doc). Klamydia kan förekomma i alla åldrar, men det är vanligare hos män och kvinnor i åldern 18 – 24 år då de tenderar att vara mer sexuellt aktiva / ha fler partners. Du ska testas för klamydia om du har haft oskyddat sex eller om kondomen gått sönder. Om testet är positivt, se till att du komma i kontakt med en av våra legitimerade läkare.

Mer information:
FASS.se